Študentské stránky | Bazár skrípt | Odkazovač | Linky

Hľadaj aj na .sk .cz webe


Brunduk ázijský 

Zdroj: http://vkovac.miesto.sk/referaty.htm

V prírode žije každý jedinec sobitne samotárskum životom , a len v čase reprodukčného obdobia vyhľadávajú samce samice svojho druhu. Obdobie ruje mastáva tesne po prebudení zo zimného spánku v marci až apríli. Často sa stáva, že pri mladých , novo zostavených pároch nie je dokonalá synchronizácia medzi pohlaviami , a preto sexuálna aktivita neprichádza hneď . je to jedna z príčin , prečo sú problémy pri rozmnožovaní tohoto druhu. Stáva sa , že samica svojím dominantným správaním samca vyplaší  , tak že sa viac nepokúša o kopuláciu. Na jar sa musia jednotlivé  páry často pozorovať. Príliš agresívne jedince treba od seba oddeliť priehľadnou prekážkou , aby si na seba zvykli.

Ak samica začína zbierať hniezdový materiál , je to neklamný znak blížiacej sa ruje. Krátko za tým sa začína niekoľkodňové párenie. Gravidita trvá 30-32 dní. Gravidné znvieratá sú v tomto období často nervózne a agresívne.

Brunduky pri dobrej starostlivosti rýchlo skrotnú.

Projekt hostuje Slovaknet.
Ubytovanie | Kúpele | Austrália | Práca v Kanade | Catering | Last minute dovolenka